Praktijk voor orthomoleculaire therapie Cala Luna

Misschien heb je ooit wel eens gehoord van de ‘Blue Zones’. Vijf gebieden in de wereld waar men gemiddeld ouder wordt in goede gezondheid. Op Sardinië ligt één van deze gebieden en hier bevindt zich een strand genaamd Cala Luna. De blue zones zijn een mooi opstapje naar orthomoleculaire therapie. Orthomoleculaire therapie is een natuurgeneeswijze waarbij het doel is om een optimale concentratie voedingsstoffen in het lichaam te realiseren voor een goede gezondheid.

Op de middelbare school was ik erg sportief. Ik fietste dagelijks 40 km en sportte veel. Tot ik de diagnose ziekte van pfeiffer kreeg, binnen een aantal weken kon ik helemaal niks meer. Ik bleef de rest van het schooljaar thuis, maar echt opknappen deed ik niet. Na dat jaar moest ik wel weer naar school en dat deed ik ook, maar buiten school kon ik eigenlijk niks. Er kwamen steeds meer klachten bij. Vele onderzoeken volgden, zeer zelden kwam er echt iets uit. In de reguliere medische wereld werd ik niet beter, dus ging ik zelf onderzoeken waar ik baat bij kon hebben. Dat heeft me veel opgeleverd, ik kan nu weer genieten van sporten en leuke dingen doen en het grootste deel van mijn fysieke klachten zijn verleden tijd. In mijn praktijk (fysiotherapie) zag ik ook regelmatig mensen met hetzelfde probleem. Wél klachten, maar geen diagnose en/of hulp. Ik ben mij gaan verdiepen in de orthomoleculaire therapie, zodat ik ook anderen kan helpen op dit vlak.

Zoals eerder genoemd gaan we bij orthomoleculaire therapie werken aan een optimale concentratie voedingsstoffen in het lichaam om gezonder te worden. Dat kan helpen als je je niet goed voelt (maar er bij reguliere geneeskunde niks uit onderzoeken komt) of wanneer je juist wel een diagnose hebt, maar wilt zorgen dat je ondanks die diagnose zo fit mogelijk blijft. In eerste instantie kijken we naar je voeding, slaap, beweging en ontspanning in je leven en of we daar aanpassingen kunnen doen. Soms kan je lichaam wel wat extra’s gebruiken ter ondersteuning. Magnesium is bijvoorbeeld o.a. goed voor de spieren (sporters) en vitamine C, koper en zink hebben een positieve invloed op het immuunsysteem.

Wanneer je tijdens je behandeling orthomoleculaire therapie een aanvulling (supplement) nodig hebt, ben je altijd vrij om zelf te kiezen of en waar je dit supplement wilt kopen. Zelf verkoop ik de supplementen van Vitakruid. Met name vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Bij alle supplementen is indien mogelijk wetenschappelijk ondersteund voor de best opneembare vormen gekozen of voor hulpstoffen die de opneembaarheid vergroten. Zo vergroot je de kans dat wat je slikt, ook daadwerkelijk door het lichaam gebruikt kan worden.
Van magnesium verkoop ik tevens de producten van Zechsal. Zij verkopen namelijk ook via de huid opneembare magnesium, wat een prettige manier kan zijn (pillen magnesium zijn vaak groot).

Wanneer je een afspraak maakt krijg je eerst een vragenlijst toegestuurd en vraag ik je een eet-dagboek (1 week) bij te houden. Daarnaast is het handig om evt. uitslagen van recente (bloed)onderzoeken mee te nemen.

Tarieven:
Intake €80,-
Vervolgbehandeling 30 min. €40,-
Vervolgbehandeling 15 min. €20,-

Daarnaast is het mogelijk een (korte preventieve) screening te laten doen op een aantal indicatoren voor hart- en vaatziekten. Hierbij testen we (met een vingerprik) het cholesterol, de nuchtere bloedsuiker en met een bloeddrukmeter de bloeddruk. De kosten hiervan bedragen €20,-.